Mnogi danas promiču apsolutne tvrdnje o nepostojanju apsolutne istine

Mnogi danas promiču apsolutne tvrdnje o nepostojanju apsolutne istine

Ova objava gotovo da ne treba ni sadržavati tekst. Sve je sažeto u naslovu. Ta činjenica je toliko jednostavna da ju je moguće gotovo u potpunosti dočarati u toj jednoj kratkoj rečenici.

Kada vam netko danas tvrdi kako ne postoji apsolutna istina, tj. kada tvrdi da je sve relativno ili da dobro i zlo ovise o društvenom poimanju stvari, pitajte tu osobu kakve onda snage ima ta njezina tvrdnja. Ako ne postoji apsolutna istina, čemu tvrditi da ona ne postoji? Sama ta tvrdnja je apsolutna! Kako nezgodna stvar za protivnike Istine, ta logika.

S druge strane, nemojmo se uzoholiti niti zaboraviti da je svatko od nas u nekom kapacitetu protivnik Istine budući da svatko od nas griješi. Možemo reći da svatko od nas kontrira logici kada griješi protiv same Istine.

Danas primjećujemo da je popularno hvaliti se borbom za znanost ili obrazovanje, ali kako je onda moguće istovremeno odbacivati razum, znanost i istinu? Kako je moguće nijekati osnove biologije ili propagirati apsolutne tvrdnje o nevaljanosti apsolutnih tvrdnji? Kako je istovremeno moguće biti za znanost, a protiv istine? Odgovor je naravno da je nemoguće.

Komentari