Evo zbog čega je naivno bludno griješiti s voljenom osobom

Evo zbog čega je naivno bludno griješiti s voljenom osobom

Vjernik si. Tvoja djevojka (ili žena) ili tvoj momak (ili muž) također vjeruje u Boga. Ne živite čistoću ili konzistentno griješite po tom pitanju. Razmotrimo što to znači.

To što ne živite čisto s tom drugom osobom, a (pretpostavlja se) želite s tom osobom monogamnu vezu, znači da oboje imate veliko povjerenje u drugu osobu da će ona biti nemoralna do neke granice (unutar koje bludno griješi s vama), a savršeno moralna nakon te granice (neće vas varati, ružno pričati o vama iza vaših leđa, gledati ili komentirati druge momke ili djevojke itd.). Također polažete vjeru u to da druga osoba misli živjeti nemoralno do potpuno iste granice kao i vi sami, tj. da njegova ili njezina granica nije dalja od vaše. Vjerujete da ona nije spremna na veće grijehe od upravo onih grijeha koji vama pašu. Mislite da je ona spremna samo na te grijehe, ali ne na bilo koje druge grijehe po pitanju spolnosti. Zvuči li vam sve to imalo naivno? Zvući li vam polaganje takve nade i takvo povjerenje naivno bar malo?

Par koji ne živi čisto nije spreman poštivati Božje zapovijedi, ali je navodno spreman odjednom biti savršeno moralan nakon neke arbitrarne granice. Naivno.

Čini se kako je život u čistoći prije i unutar braka preduvjet za sretan monogaman odnos s voljenom osobom. Sve ostalo je bolna laž s ružnim posljedicama.

Komentari